tiistai 11. kesäkuuta 2013

Suomalaisia ruokia ja puutarhan iloa.

Reilu viikko taas vierähti vauhdilla, huh. :)


Eilen oli meidän vuoro tehdä päivällinen. Teimme Lindströmin pihvejä kera perunamuusin, keitettyjen porkkanoiden, paistettujen sipulirenkaiden ja herkkusienien. Näytti kaikille maistuvan. Jälkiruokana oli sitruunavalkosuklaajuustokakku, jota olen tehnyt aiemminkin täällä.

Eräällä Italialaisella työntekijällä oli eilen synttärit ja hän toivoi, että opetan hänelle synttärilahjaksi, miten sitrunnajuustokakku tehdään. Hän kun on ihastunut tekemiini juustokakkuihin. :) (Italissa hänen pihalla kasvaa sitruunapuu, hän voi käydä hakemassa sieltä ympärivuoden sitruunoita. Ihmeellistä!) No minähän koitin opettaa, vaikka yleensä en käytä mitään ohjetta juustokakkujen tekemiseen. Laitan mitä kaapeista sattuu milloinkin löytymään. Ihan hyvä kakusta tuli, mutta seuraavaksi voisin tehdä jälkkäriksi jotakin ihan muuta..

Kertokaapas mulle, mitä voisin tehdä seuraavaksi päivällisellä ruuaksi ja jälkkäriksi?:) Nimenomaan haluan tehdä perinteistä suomalaista!

Tässä päivän piristykseksi kuvia puutarhasta (oon löytänyt tien puutarhan ihmeelliseen maailmaan, uusi harrastukseni kameran kanssa on kuvata kukkia ja puutarhaa :) Toivon, että harjoitus tekee joskus vielä minustakin mestarin!:)



Ulkorakennus.
















P.S. Kesäkuun loppupuolella viikko Suomessa!!

Sitä odotellen, Salla

5 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis puutarha,kelepais mullekki kuvailla tuota ja elellä tuommosessa ympäristössä. :) tee poronkäristystä ja pottumuusia,saako sieltä poroa?:)

    VastaaPoista
  2. No luulen, ettei täältä saa poroa, tai jos saa, se on toosi kallista. Mutta muuten hyvä idea! :) Tuo puutarha on kyllä melko unelmapuutarha, tykkään..

    VastaaPoista
  3. Jälkiruoka ehdotuksia: mansikkajuustokakku (ohjeen olen löytänyt netistä), hedelmäsalaatti, pannukakku
    Ruoka ehdotuksia: risotto, uunimakkara ja muusi, lohi ja muusi
    Ei nyt kaikki oo ihan suomalaisia..

    VastaaPoista
  4. Kiitos ehdotuksista! :)

    Hedelmäsalaattia voisin joku päivä kyllä tehdä, se on aina yhtä hyvää ja raikasta! Tietysti kermavaahdon tai vaniljajätksin kanssa ;)

    VastaaPoista
  5. Salla!! Ihania kuvia, tuo yks kukkanen näyttää hauskasti syreeniltä, lienee joku sukulaiskasvi=) Nätti toi ruskea hepo, toivottavasti et joudu häntä luirussa juoksemaan sitäkin pakoon niinku taannoin erään leirintäalueen laitumella:D :D.... Niin, ja kääretortuthan on melko nopeita ja helppoja jälkkäreitä =) ps. tervetuloa suomeen!! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina.