Täällä kun ei ruisleipää tunneta, ajattelin leipoa sitä isomman satsin, että saa aamun aloittaa rukiilla. Muuten nääs aamu ei tahdo lähteä käyntiin.. Sain miehenikin mukaan paistohommiin ja niin saimme tuoreita leipäsiä, tosin ei juureen tehtyjä. Ehkä paremmalla ajalla vielä kokeilen leipoa täällä ihan aitoa juureen tehtyä ruisleipääkin...
Ohjeen otin netistä, mutta sovelsin siitä talon aineisiin sopivan.
5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
100 g öljyä tai margariinia
n. 8 dl ruisjauhoja
Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Lisää kuivahiiva ja sekoita.
Lisää lämmin vesi (n. 42 C-astetta) ja anna hiutaleiden turvota hetki.
Lisää suola sekä öljy kaurahiutaleiden sekaan ja sekoita.
Lisää vähitellen jauhot.
Anna taikinan kohota liinan alla.
Leivo taikinasta pyöreitä leipäsiä ja anna kohota jälleen liinan alla noin 10 minuuttia.
Paista leipäset 225 C-asteessa noin 10-15 minuuttia.
Nauti voin kanssa! :)
Leivotaan leivotaan |
Ja valmiit lämpimäiset |
Sekä ensimmäiset maistiaiset |
Tein tämän illan puutarhapiknikille jokaiselle maistiaisiksi leivät juustolla, kinkulla ja pellon tuoreella lehtisalaatilla. Näytti maistuvan muillekin kuin suomalaisille. |
Mukavaa arkea jokaiselle!
-Salla-
Ihanan herkullisen näköisiä. Voispas itsekin kokeilla. Vaivasitko siis taikinaa vai sekoititko vaan?
VastaaPoistaIhania kuvia Salla, taas!! Olet huippu emäntä! :D
VastaaPoistaAii että! Näyttää niin hyvältä !:)
VastaaPoista