sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Elämää maalla

Toinen viikko maalla kulunut. Viikko on ollut työntäyteinen, mutta edellistä viikkoa sujuvampi ja kotoisampi. Edellisen viikon lopulla tänne tuli yksi uusi työntekijä Saksasta. Nyt meitä onkin monesta eri maasta: Italiasta, Ranskasta, Tsekistä, Saksasta, Romaniasta ja Suomesta. On mielenkiintoista tutustua eri maiden tapoihin ja kulttuureihin. Ruoka on joka maassa niin erilaista, sen huomaa täällä syödessäkin, kun joka viikko työntekijät valmistavat ruokaa. Tietysti moni haluaa tehdä mahdollisimman oman kulttuurin mukaista ruokaa. Itse tein perunamuusia ja lihamureketta sekä jälkiruoaksi valkosuklaasiitruunajuustokakkua. Kyllä se näytti kaikille maistuvan.

Kieli sujuu jo hieman paremmin, vaikkakin takkuilee edelleen paljon. Joka sana, saati lause täytyy mielessä kääntää enkuksi. Nyt tuntuu kuitenkin, että alkaa paremmin ymmärtää ihmisten puhetta ja voi sanoa, että kielellä tulee jo jollakin tavalla toimeen. Saa selvitettyä asiat, se on pääasia. Ja suuntahan ei ole kuin ylöspäin! :)

Yksi mahtava asia on, että voi olla yhteydessä kotimaan ihmisiin skypen avulla! Tänäänkin ollaan soiteltu molempien kotipuoleen, on se jotenkin niin voimaannuttavaa nähdä ja kuulla koto-Suomen kieltä ja ihmisiä!

Sateen jälkeen taivahalle katsomaan jos jäät, nähdä silloin voit sä nauhat oudon värikkäät....

Siellä sateenkaari jälleen aurinkoa lepyttää

Eikä mene kauan kun taas päivä hymyää...

Säilykkeitä on paljon omasta maasta täällä.

Joka ikkunassa on tällaiset vetimet.

Naapurin aita. Sydän hypähti nähdessäni tämän!



Eräs ovi täältä talosta. Rakastan näitä vanhoja ovia!

Tämä on näillä kulmilla perinteinen tie.. Jokapuolella täällä Englannissa on pensaat molemminpuolin tietä, pientareita täällä ei tunneta. Tiet ovat myös tosi kapeita.

Viime lauantain grillijuhlista. Engalntilainen makkara. Näitä kun maistelin, ajattelin, että suomalaista makkaraa ei voita mikään!

Lempikasvini, jota täällä kasvaa villinä kaikkialla.


Rakkain terveisin Salla

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina.