lauantai 4. toukokuuta 2013

From Herefordshire

No niin, ensimmäinen postaus täältä tilalta. :)

Matka tänne määränpäähän Herefordshireen meni tosi mukavasti, nyt tuntuu ihanalta alkaa asettuun tänne maalaismaisemiin. Enää ei tarvi  istua satoja kilometrejä autossa eikä elää matkalaukkuelämää. Tosin nyt voi sanoa, että toisenlainen matka on alkanut. Nimittäin matka toisen kielen saloihin, joka ei ole ollenkaan minulle helppoa. Matka uuteen kulttuuriin, matka kauaksi pois koti-Suomesta. Se vaatii paljon asennetta, paljon yrittämistä, sinniä, epäonnistumisiakin. Voi miten jo nyt oonkaan kerennyt ikävöidä kotiin, ikävöidä kaikkia rakkaita ihmisiä, tuttuja maisemia, tuttuja arkirutiineja, kotiruokia, ruisleipää, kahvia, fazerin maitosuklaata. Ikävöidä koto-Suomia!

Täällä elämä on kovin erilaista. Asumme vanhassa valtavankokoisessa maalaistalossa, itseasiassa talo on tosi vanha ja persoonallinen. Meillä on oma iso huone, joka on suoraan 1800-luvulta sisustukseltaan. Isäntä ja emäntä talossa ovat noin 50-vuotiaita, ystävällisiä ja mukavia. Talossa on meidän lisäksi 6 työntekijää ympäri maailmaa, joista 4 asuu täällä.

Työpäivät on tällä hetkellä 5-tuntisia, viikonloput vapaata. Myöhemmin ne tosin tulee olemaan pidempiä. Tähän mennessä työt on olleet lähinnä kananmunien pakkaamista kennoihin ja laatikoihin. Odotan innolla puutarhatöitä, mitä täällä varmasti kesän mittaan tulee olemaan paljon. Myös kanalaan olen saanut ensikosketuksen elämässäni. Se oli kyllä aika pelottavaa! 16 000 kanan seassa kun kävelee, se vaatii multa kyllä melkoista totuttelua! Kanat kun ovat uteliaita ja lähtevät seuraamaan. Valtavan kotkotuksen ja pohkeisiin nokkimisen saattelemana poistuin nopein askelin kanalasta! :D Ehkä vielä totun...


Sisäänkäynti tilalle

Talo takapuolelta / sisäänkäynti



Talon yksi nurkka istutuksineen

Käynti etupihalle

Farmin lampaita



Leikkiä koiran kanssa.. Koira, joka on valloittanut osan sydämeni sopukoista!


Näkymä keittiön ikkunasta, ei hassumpi!!

Kaverukset



Tilan ankkoja valtakunnassaan

Näillä mennään!

Pala silloin tällöin Fazerin sinistä antaa kummasti voimia!!

Ruoka-ajat täällä on aivan toisenlaiset kuin Suomessa. Samoin ruokatavat. Aamupala syödään kahdeksalta, lounastauko on kello 12, kukin kokkailee aamupalan ja lounaan mielensä mukaan.  Päivällinen syödään kello 20, sen tekee kukin työntekijä vuorollaan koko porukalle. On vaatinut totuttelua syödä illalla oikea ruoka alku- ja jälkiruokineen.. Mutta ruoat on olleet maukkaita, ei käy moittiminen!

Talon tavat poikkeavat muutenkin Suomesta paljon. Talossa on kokolattiamatot jopa kylpyhuoneessa. Talossa ei ole eristyksiä eikä kunnon lämmitystä, joten sisällä saattaa olla melkoisen kylmä. Mutta vaatetta päälle ja sisäjalkineet jalkaan niin pärjää! :)

Nyt enkkua harjoittelemaan, palaamisiin!!


 Koti-Suomeen ikävöiden Salla

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä sielä! Ja hienoja kuvia. :)

    VastaaPoista
  2. kiitos blogistasi. :) olen niin koukussa tähän. Joko välissä kurkin ja urkin et joko oot taas kirjottanu.! - Jenna-

    VastaaPoista
  3. Anonyymin kans samaa mieltä. Oon ihan koukkuuntunut tähän blogiin. :) Kauniita kuvia, tunnelma välittyy hienosti. Sovitte molemmat huikeesti noihin maisemiin. :) Tsemppiä uuden opetteluun!

    VastaaPoista
  4. aina tulee niin ikävä ku sun blogia lukee.. ehkä siks nii harvon tätä luen.. heti ko meen kotia ni jutellaa skypessä!! <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Tosi kiva, että oon saanu lukijoita näinkin paljon!:) Jotenkin on lohduttavaa ajatella, että vaikka ollaan täällä kaukana Suomesta, kuitenkin ollaan aina väillä jonkun kotimaan ihmisen ajatuksissa. <3

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania tunnelmia välittyi näistä! Joko me tullaan kyläilemään sinne? Ruokapalkalla.. ;) Katri

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina.